Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole Ringsaker (AFR)

AFR ligger i en liten by som heter Moelv, ved siden av Mjøsa, den største innsjøen i Norge. Derfor er det veldig vakkert natur der. Siden den ligger i innlandet er klima varmere enn i andre deler av Norge. På AFR er det fire internater: Østli, Vestli, Sørli og Midtli. Det fins også mange undervisningsrom, ett fotostudio, ett mørkerom, en gymsal.. Det fins alt som en elev trenger.

Livet på AFR?   Fantasisk og veldig interessant!  Alle sammen spiser i spisesalen og dagen starter klokka åtte med frokost. Etter det har vi morgensamling hvor ser vi på nyheter, planlegger aktiviteter, har kulturinslag… Alt dette foregår i skolens auditorium som vi ofte bruker som kinosal. Klokken kvart over ni begynner undervisningen. Det er fire hovedlinjer: Foto, Journalistikk, FN akademiet og Grafisk Design. Elevene kan også velge mellom flere valgfag: Ballspill, Striking, Serbisk, Barnehagen, Radio og Tv og så videre. Hver onsdag har vi quiz og kaker, på fredager er det vafler, og hver dag går vi ut på tur, med Odin.  :Happy:
Odin er stipendiat her på skolen. Det er fire stipendiater som hjelper lærere i undervisningen.
Hver fredag er vaskedag så vi må vaske rommene våre. Klokka 14 er det vaskesjekk. Stipendiater kommer for å sjekke rom.

FRITID. Peisestua er et stort rom hvor vi sitter når vi har fritid. Der har vi et billiard bord og komfortable møbler hvor vi sitter og snakker og spiller alt som vi vil.  Det er veldig morsomt! JNoen ganger har vi fri helg, ellers har vi seminarer. Det er alltid noen hendelse som for eksempel Medieuka. Da måtte vi lage en film.  Hver gruppe fikk sin tema og det var en konkurranse om å velge den beste filmen. Hvis vi ikke hadde så gode lærere, kunne vi ikke ha så god tid i AFR.

Vi har virkelig god tid her!  :Happy-Grin:

Danica Campar.

AFR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*