XII skupstina drustva, 19 Feb 2012

Dragi prijatelji,

Kao što smo vas ranije obavestili, sve pripreme oko XII redovne skupštine su obavljene, a domaćin Norveške kuće, Dragiša Ostojić sa sardnicima iz Ogranka G. Milanovac i predstavnicima restorana je pripremio salu za održavanje sednice i naravno zajednički ručak po završetku sastanka.
 

Predlog dnevnog reda smo vam već slali, a uz neke sitne izmene i sugestije koje su nam stigle od članova predsedništva, ponovo vam dostavljamo predloženi dnevni red XII skupštine društva. 

Finansijsko stanje Društva, otplatu dugovanja koji je u prethodnom periodu napravio Klub restoran Norveška kuća, sudske presude za zaostale plate i doprinose bivših radnika, medjusobni bilans izmedju društva i restorana (zakup), sporazumi oko potraživanja za gradsko gradjevinsko zemljište, pregovori oko izuzimanja zamljišta za ulicu Petra Kočića – materijal će biti pripremljen za sednicu uz referisanje generalnog sekretara, predsednika ogranka G. Milanovac, Rajka Neškovića i predstavnika zakupca restoranskog prostora, Gorana Ćuluma. 

U prilogu vam šaljemo predlog programa rada vezan za tačke 7, 8 i 9 Dnevnog reda uz molbu da do Skupštine pogledate predložene aktivnosti i naravno, date svoje predloge ukoliko smo nešto u pripremi materijala preskočili. 

Priloženi materijal sadrži i usvojenu dinamiku obnove Norveške kuće i imanja, a rekonstrukcija Muzeja i rad na ovom projektu je posebno dat na sajtu Društva, i u engleskoj i srpskoj varijanti: Tačka 9 http://norveska.com/?page_id=641 

Predložena kandidaciona komisija u sastavu Dragiša Ostojić 0629722203, Svetislav Budić 0693319313 i Dušan Obradović 066478392, na osnovu sugestija gotovo svih članova predsedništva da se racionalizuje rad društva i smanji broj članova za novo predsedništvo, otpočela je konsultacije sa delegatima skupštine (članovi starog predsedništva i predsednici ogranaka). Molimo vas da, ukoliko vam se još nisu obratili, stupite u kontakt sa članovima ove komisije i date predlloge za članove predsedništva iz svojih sredina i ogranaka društva. 

Kako bi rad predsedništva i kontakti sa ograncima bili što direktniji, sugerisano je da predsednici ogranaka budu članovi novog predsedništva. Takodje, zbog velikih poslova oko obnove Kuće, imanja, rekonstrukcije muzeja, centralnih manigestacija i jubileja predlaže se izbor 4 – 5 podpredsednika društva koji bi bili zaduženi za pojedine segmente rada (na pr. za rad i održavanje Kuće i imanja, rekonstrukciju muzeja, za centralne manifestacije, za stipendije i razmenu učenika i studenata i dr.). 

Napomena: datum održavanja skupštine (nedelja, 19. februar sa početkom u 10:00 h – Norveška kuća G. Milanovac) je usaglašen pre nekoliko sedmica sa obavezama predsednika i članova predsedništva društva. Nadamo se da će vremenski uslovi i stanje na putevima biti bolji, pošto skupštinu ne možemo da pomeramo za kasniji datum. Zbog toga vas molimo da se 19. februara svi vidimo u G. Milanovcu i u radnoj atmosferi izaberemo novo rukovodstvo društva i dogovorimo se oko poslova koji nas čekaju u narednom periodu. 

S poštovanjem, 

Dr. Zoran Petrović, predsednik

Dragan Marković, generalni sekretar

Skupstina ND 2012 Dnevni red
XII SKUPSTINA Predlog programa rada